top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Μέλπω Πρίφτη: "Κάθε φορά που θες να εγκαταλείψεις να θυμάσαι τον εαυτό σου ως παιδί"

Στο σημερινό άρθρο στις Απόψεις, η Μέλπω Πρίφτη ανοίγει τα χαρτιά της, και μέσα από τα γραφόμενα της, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος κάποιες πτυχές του χαρακτήρα της. Μια εργαζόμενη γυναίκα, καταθέτει την άποψη λοιπόν. Ένα άρθρο άξιο αναφοράς. Ευχαριστούμε την Μέλπω και ευχόμαστε σε όλους καλή ανάγνωση.

Μου ζητήθηκε να γράψω ένα άρθρο για τον εργασιακό μου βίο ως γυναίκα και νιώθω περίεργα που το ολοκληρώνω ένα μήνα αργότερα. Δεν το συνηθίζω όμως η έμπνευση θέλει τον χρόνο της. Μια εργαζόμενη γυναίκα λοιπόν και από που να ξεκινήσω...


Από τα παιδικά χρόνια μιας και εκεί κάνουμε τα πιο αληθινά όνειρα. Σε πιο βαθμό τα θυμόμαστε και πόσο τα κυνηγάμε; Κάθε φορά που θες να εγκαταλείψεις να θυμάσαι τον εαυτό σου παιδί και να συνεχίζεις την προσπάθεια. Σου το χρωστάς.


Βαρέθηκες την δουλειά σου; Σιχαίνεσαι το αφεντικό σου; Το περιβάλλον σε πνίγει; Τι περιμένεις; και μην αρχίσεις πάλι τις δικαιολογίες. Σου λέω πως η δύσκολη απόφαση της αλλαγής θα σου φέρει πολλά περισσότερα θετικά στο μέλλον. Ο φόβος και η αναβλητικότητα γίνονται εχθροί και η συνήθεια αχ αυτή η άτιμη η καταδίκη μας.


Δεν θα επεκταθώ γράφοντας προσωπικές ιστορίες για να μη κουράσω, μπορώ όμως μέσα από αυτές με λίγα λόγια να γράψω τα δικά μου μαθήματα ζωής μέχρι σήμερα.


Δουλεύοντας από τα 17 μου, αρκετά χρόνια νύκτα και άλλα τόσα μέρα, από τις εργασίες της μηδενικής ανέλιξης στις εργασίες προοπτικής, το πρώτο που θα τονίσω είναι πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, όλες κάτι σου προσφέρουν. Να είσαι έντιμος, και φεύγοντας να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και καθαρό. Μην κλείνεις ποτέ πόρτες πίσω σου λόγω κακής συμπεριφοράς.


Να θέτεις τα όρια σου.

Να μάθεις να λες όχι.

Να διεκδικείς εκεί και όπου χρειάζεται.

Να μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά.

Είναι εντάξει να μην αρέσουμε σε όλους.

Να κτυπάς πόρτες ακόμα και τις πιο κλειστές.

Τίποτα από όσα κάνεις μικρά ή μεγάλα δεν πάνε χαμένα, κάνε υπομονή για μέρες, μήνες χρόνια, ναι κάποτε χρειάζεται να περάσουν χρόνια.

Μάθε να ερμηνεύεις σωστά το "Win-Win".

Εχεμύθεια, εχεμύθεια και πάλι εχεμύθεια (Θα με ευχαριστείς αργότερα).

Μην υποτιμάς κανέναν και να θυμάσαι πως καμία μα ΚΑΜΙΑ γνωριμία δεν πάει χαμένη.

Κράτα την προσωπική σου ζωή μακριά από την εργασία σου, δεν ονομάζεται τυχαία προσωπική.

Μην λες τα μελλοντικά σου σχέδια, η κακή ενέργεια του κόσμου έχει την τάση να τα καταστρέφει.

Άκου περισσότερο και μίλα λιγότερο.

Μην προδίδεις το ένστικτο σου.


Αν θες να πετύχεις τους στόχους σου και να πας μακριά μην είσαι παίκτης ψυχολογίας, είτε είσαι καλά είτε όχι μην αφήσεις το πάπλωμα να κερδίσει. Όσο εσύ στριφογυρίζεις στο κρεβάτι κάποιος εκεί έξω αρπάζει την ευκαιρία.


Έχεις το δικαίωμα να προσθέσεις να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Ο καθένας μέσα από το δικό του μετερίζι και ζώντας στο πετσί του καταστάσεις ξέρει καλύτερα.

Παρόλο που η ελληνική γλώσσα είναι η πιο πλούσια θα κλείσω με 3 λέξεις στα αγγλικά που αλλάζουν την επαγγελματική ζωή και όχι μόνο.


"Expand your Network”.


Αρθρογράφος:

Μέλπω Πρίφτη


Κάθε άρθρο στη σελίδα είναι ανάλογα με την αξιολογική κρίση του αρθρογράφου.

bottom of page