top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Γιάννης Παυλίδης: Δεν είμαι διατεθειμένος να προβώ σε καμία έκπτωση σε θέματα αξιοπρέπειας

Η σημερινή μας συνέντευξη αφορά τον Γιάννη Παυλίδη. Ο Γιάννης μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητα του Ως Δημοτικός Σύμβουλος Περβολιών. Ένας νέος γεμάτος όρεξη, όραμα και θέληση για προσφορά, μας μιλά για τη ζωή του στην Ελλάδα, τη Νομική επιστήμη, την πολιτική και πολλά άλλα. Ευχαριστούμε τον Γιάννη για την συνεισφορά του στη σελίδα και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Καλή ανάγνωση




Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Νομική επιστήμη, και τι σε κέρδισε σ' αυτή;

Η προοπτική της ενασχόλησης μου με την νομική επιστήμη ήταν ένα θέμα που με ενθουσίαζε από την νεαρή μου ηλικία. Οι σπουδές μου στην νομική ήταν ένα όχημα για να μπορέσω να συμβάλω όσο μπορώ σε μια δικαιότερη κοινωνία. Η νομική σου ανοίγει πολλές πόρτες γιατί πρόκειται για μια πολυδιάστατη επιστήμη.

 

Γιατί επέλεξες την Ελλάδα ως προορισμό των σπουδών σου και ποιες πιστεύεις είναι οι διαφορές με την Κύπρο;

Η αγάπη μου για την Ελλάδα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που με οδήγησε να την επιλέξω ως προορισμό για ολοκλήρωση των σπουδών μου.

 

Τι είναι αυτό που κέρδισες περισσότερο από την Ελλάδα και επιστρέφοντας πίσω στην Κύπρο πιστεύεις ότι σε βοήθησε περισσότερο;

Η συναναστροφή μου στην Ελλάδα και η φοίτηση μου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θεωρώ ότι με διαμόρφωσε στον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Είχα την ευκαιρία συναναστρεφόμενος με την διαφορετική κουλτούρα των ανθρώπων να πάρω γνώση και εμπειρίες, ενώ παράλληλα η φοίτηση μου στο ΔΠΘ μου καλλιέργησε την νομική σκέψη και μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά; Και τι σημαίνει για σένα προσφορά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά δεν είναι κάτι καινούργιο αφού από την μετάβαση μου στο εξωτερικό υπήρξα Αντιπρόεδρος της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής, ενώ με την επιστροφή μου στην Κύπρο διετέλεσα μέλος του Διευρυμένου συμβουλίου της Εκτελεστική Επιτροπής της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας αλλά και μέλος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας.

 

Πιστεύεις ότι ως νέος ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα πράγματα στην πολιτική διαφέρει από τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι μεγαλύτεροι;

Ως νέος νέος σκεπτόμενος πολίτης, η ενασχόληση μου με την πολιτική προκύπτει ως μια ευκαιρία να προσφέρω καινοτόμες ιδέες για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μου και συγκεκριμένα του Δήμου μου και των Συνδημοτών μου.

 

Τι είναι αυτό που σε κρατά ενεργό και ενθουσιασμένο να συνεχίζεις να ασχολείσαι με την πολιτική;

Κυρίαρχο στοιχείο για την ενασχόληση μου με την πολιτική υπήρξε πάντα η αγάπη για την πόλη μου, τους συνανθρώπους μου και ευρύτερα για την πατρίδα μου. Την ενασχόληση μου με την πολιτική δεν την αντιλαμβάνομαι ως όχημα αναρρίχησης μου ή και κατάκτησης δόξας και πλούτου καθότι Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα .


Πολλοί πιστεύουν ότι όταν ασχολείσαι με την πολιτική σε βάθος χρόνου "φθείρεσαι" και μπορεί να διεφθαρθείς. Τι πιστεύεις γι' αυτό; 

Θέλω να πιστεύω ότι η ανατροφή μου και η παιδεία μου με έχουν διαμορφώσει ως ένα άνθρωπο με ακεραιότητα χαρακτήρα. Πράγματι η ενασχόληση με την πολιτική μπορεί να προκαλέσει φθορά σε ένα άνθρωπο αλλά εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να προβώ σε καμία έκπτωση σε θέματα αξιοπρέπειας, ηθικής και ευνομίας.

 

Πρόσφατα ανακοίνωσες ότι κατεβαίνεις υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιβολιών; Πώς πήρες αυτή την απόφαση;

Η απόφασης για κάθοδο μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοτικού Διαμερίσματος Περβολιών Δήμου Δρομολαξιάς ελήφθη με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που θα αναλάβω με τυχόν εκλογή μου τις οποίες νιώθω έτοιμος και είμαι βέβαιος ότι θα φέρω εις πέρας και θα ανταποκριθώ στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που βρήκες σχετικά με την υποψηφιότητα σου;

Είναι φυσικό ένας νέος ίσως να βιώνει αισθήματα ανασφάλειας ή αβεβαιότητας όταν αποφασίσει να εμπλακεί στην πολιτική, κυρίως λόγο του νεαρού της ηλικίας. Το ίδιο βίωσα σε ένα βαθμό και εγώ στα αρχικά στάδια, ωστόσο μετά από συνομιλίες που έτυχαν με συγχωριανούς μου αυτά τα συναισθήματα αντικαταστάθηκαν με αίσθημα σιγουριάς με αποκορύφωμα την συγκινητική αγκαλιά της εξαγγελίας μου στο χωριό μου μετά από τις εσωκομματικές εκλογές που εκεί τα μέλη της τοπικής επιτροπής του Δημοκρατικού Συναγερμού Περβολιών με ανάδειξαν πρώτο στις προτιμήσεις τους.

 

Ποιος είναι ο σκοπός σου αν εκλεγείς;

Σκοπός μου αν εκλεγώ είναι να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση του Δήμου μας αλλά και για την βελτίωση και εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των συνδημοτών μου.

 

Πώς πιστεύεις ότι οι νέοι μπορούν να βελτιώσουν τον τόπο μέσα από την πολιτική;

Με την τεχνολογία να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και να αλλάζει τον τρόπο ζωής γεννώντας νέες ισορροπίες στην κοινωνία, οι νέοι μπορούν να βοηθήσουν με την συμμετοχή τους στα κοινά προωθώντας ιδέες ριζοσπαστικές οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν την χώρα μας σε μία νέα «Αναγέννηση».

 

Ποιοι είναι οι στόχοι του Γιάννη Παυλίδη για το μέλλον;

Δεν μπορούμε θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους ωστόσο μπορούμε να θέτουμε τις βάσεις για όσα θέλουμε να πετύχουμε. Στο σενάριο όπου επιτυγχάνεται η εκλογή μου, με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά θα ξεκινήσω το ταξίδι μου στην πολιτική, πρώτα από την πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ. Χωρίς όμως να ξεχνώ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι που διασχίζω συνεχίζοντας να βοηθώ τους συνανθρώπους μου.

bottom of page