top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Απόψεις: Η συγκινητική ιστορία της Μαργαρίτας Καϊμακλιώτη που επηρέασε την πολιτική μου αντίληψη

Στο σημερινό άρθρο στις Απόψεις γράφει ο Ανδρέας Κουτσόλουκας και πώς τον επηρέασε η Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη. Ευχαριστούμε την Μαργαρίτα για τη στήριξη στη σελίδα μας μέχρι και σήμερα και της ευχόμαστε κάθε καλό. Καλή ανάγνωση.

Αφού αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα άτομα που επηρέασαν τον Ανδρέα Κουτσόλουκα σαν άνθρωπο, σειρά έχει ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους, που δεν είναι άλλη από την πολύ καλή μου φίλη, Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη. Για τη Μαργαρίτα γνώριζα ότι είναι μια νέα κοπέλα που ασχολείται με την πολιτική, και πως όλοι όσοι την γνώριζαν, είχαν κάτι καλό να πουν γι’ αυτή. Δεν έχασα την ευκαιρία λοιπόν να προσεγγίσω τη Μαργαρίτα με σκοπό να δώσει στη σελίδα μας μια συνέντευξη, προσπαθώντας να προωθήσουμε στον κόσμο πώς είναι μια νέα γυναίκα να ασχολείται με την Πολιτική και πώς την αντιμετωπίζει.


Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι μετά το τέλος της συνέντευξης, είναι ότι θα κέρδιζα μια νέα φίλη, και πάνω απ’ όλα, μια γνωριμία που θα άλλαζε τελείως το πώς θα αντιμετώπιζα την πολιτική από εκεί και πέρα. Καταρχάς να πω ότι η Μαργαρίτα ζει στις Βρυξέλλες με το σύζυγο της όπου και εργάζεται, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως είναι μητέρα ενός πανέμορφου κοριτσιού. Μου εξήγησε το πώς είναι να είσαι εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα παράλληλα, και πώς η ενασχόληση της με την πολιτική, την έκανε να αντιληφθεί πολλά πράγματα, όσον αφορά την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες σε πολλούς τομείς. Κατάλαβα επίσης ότι η Μαργαρίτα ήθελε να βοηθήσει στην εξέλιξη του τόπου μέσα από την ενασχόληση της με την πολιτική, και όχι απλά να είναι περαστική, και να προσπαθήσει να συμβάλει σε θέματα τα οποία βίωσε σαν γυναίκα και ως μητέρα με σκοπό τη βελτίωση τους. Σκέφτηκα ότι πολλές φορές οι άνθρωποι μπορεί να κρίνουν καταστάσεις εκ του ασφαλούς, χωρίς να γνωρίζουν, αλλά όπως είπε και ο Σωκράτης «Αλίμονο σε αυτούς που δεν ξέρουν, ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν».


Ποιο ήταν το πιο καθοριστικό που κέρδισα από αυτά που είπαμε και ακόμα λέμε με τη Μαργαρίτα στις συζητήσεις μας; Ότι ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είναι γυναίκα, ή το ότι είναι μητέρα για να «ευαισθητοποιήσει» την πολιτική αντίληψη των ανθρώπων. Αντιθέτως, το γεγονός ότι είναι μια νεαρή γυναίκα και μητέρα, που ασχολείται με την πολιτική, είναι η δύναμη της να συνεχίζει να μάχεται, να προσπαθεί για το καλύτερο, παρόλες τις δυσκολίες, τα κακεντρεχή σχόλια που μπορεί να προκύψουν. Με τη στήριξη του συζύγου της, αλλά και της οικογένειας της συνεχίζει ακάθεκτη με σκοπό να βάλει κι αυτή το λιθαράκι της για τον τόπο μας.


Μητέρα, σύζυγος, γυναίκα, πολιτικός. Αυτά και πολλά άλλα είναι η Μαργαρίτα. Ένας άνθρωπος που με έκανε να καταλάβω ότι η πολιτική είναι για όλους, και αν κάποιος θέλει πραγματικά να προσφέρει, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει ελπίδα, φτάνει να θέλουμε να συμβάλουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία και η κάθε ιστορία έχει πολλά να μας διδάξει. Τελειώνοντας με το μήνυμα: «Μαργαρίτα Καϊμακλιώτη τα φέραμ’ όλα πρώτοι» που λέω πολλές φορές χαριτολογώντας στη Μαργαρίτα, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.


Πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη της Μαργαρίτας Καϊμακλιώτη στη σελίδα μας:

bottom of page