top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Επάγγελμα Δικηγόρος – Μέσα από τα μάτια της Γιώτας Τάσου

Στο σημερινό Profession Profile, έχουμε μαζί μας την Γιώτα Τάσου. Η Γιώτα μας μιλά για το επάγγελμα του Δικηγόρου και απαντά στα διάφορα ερωτήματα που προκύπτουν. Ευχαριστούμε τη Γιώτα για τη συνεχή συνεισφορά της στη σελίδα μας και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.

Τι είναι ο/η Δικηγόρος;

Δικηγόρος. Το επάγγελμά της/του Δικηγόρου είναι ένα πολύμορφο επάγγελμα καθώς υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να ακολουθήσει κάποιος. Για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να ασχοληθεί με την μάχιμη δικηγορία, κάποιο άλλο άτομο μπορεί να ασχοληθεί με το εταιρικό δίκαιο κλπ. Εγώ προσωπικά αυτό το διάστημα δραστηριοποιούμαι σε μια τουριστική εταιρία όπου είμαι υπεύθυνη για τα παράπονα και ατυχήματα των πελατών στα τουριστικά καλύμματα. Ταυτόχρονα κάνω και κάποιες εμφανίσεις στο δικαστήριο. Το επάγγελμα του δικηγόρου θα το περιέγραφα ως ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα αφού απαιτεί αφοσίωση και προσωπικό χρόνο.


Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας αυτή τη στιγμή;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο κλάδος μου είναι ο κορεσμός του. Είναι ένας κλάδος ο οποίος ναι μεν είναι ευρύς, καλύπτει αρκετά πεδία και σου ανοίγει πολλές πόρτες και επιλογές όμως ο αριθμός των ατόμων που τελειώνουν την νομική είναι μεγάλος. Ζούμε σε ένα μικρό και ταυτοχρόνως διχοτομημένο νησί όπου ένας δικηγόρος για να βρει κάτι αξιόλογο με ένα σεβαστό μισθό και όλα τα συναφή πρέπει να ξεχωρίσει μέσα στους πολλούς. Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο άλλα ούτε και ακατόρθωτο. Είναι μια πρόκληση με τον εαυτό σου.


Πώς μετράτε την επιτυχία στη δουλειά σας;

Η επιτυχία στην δουλεία μου όταν αναφερόμαστε στην μάχιμη δικηγορία μετριέται με την επιτυχία των υποθέσεων και την δικαίωση του πελάτη. Σχετικά με τις εταιρείες και το δικό μου κομμάτι στον τουριστικό τομέα (εκπροσωπώ την εταιρεία) επιτυχία είναι η διευθέτηση παραπόνων ή και ατυχημάτων πριν ο πελάτης προβεί σε καταγγελία. Επίσης επιτυχία πολλές φορές για έμενα είναι και η αποκάλυψη πολλών που επικαλούνται ψευδής στοιχεία και γεγονότα για να βγάλουν χρήματα (αποζημιώσεις). Ακόμη επιτυχία είναι η άψογη συνεργασία με τους διευθυντές των τουριστικών καταλυμάτων αλλά και τους τμηματάρχες κάθε τμήματος.

Πώς πιστεύετε ότι είναι το μέλλον του κλάδου σας;

Πιστεύω πως τον μέλλον του κλάδου μου θα είναι αρκετά δύσκολο.


Τι θα θέλατε να γνώριζαν περισσότεροι άνθρωποι για τη δουλειά σας ή τη δουλειά που κάνετε;

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν και θα έπρεπε είναι πως το συγκεκριμένο επάγγελμά δεν είναι αυτό που παρουσιάζουν π.χ. πολλά λεφτά, εξουσία κλπ. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως πολλές φορές οι δικηγόροι μένουν πίσω από τις διακοπές τους από εξόδους και διάφορα άλλα αφού πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν μελετήσει τις υποθέσεις της επομένης ημέρας. Πρέπει καθημερινά να είναι διαβασμένοι και προετοιμασμένοι για κάθε υπόθεση.



Τι είναι αυτό που σας προκαλεί περισσότερο στη δουλειά σας και τι σας ευχαριστεί περισσότερο;

Αυτό που με προκαλεί περισσότερο στην δουλεία μου είναι να προσπαθήσω να παραμείνω ο εαυτός μου και να μην αναλώνομαι σε διάφορες καταστάσεις. Επίσης μεγάλη πρόκληση στην δουλεία μου είναι να καταφέρνεις να τηρείς τις προθεσμίες που σου δίνονται για καταχώρηση εγγραφών κλπ. Μεγάλη ευχαρίστηση μου δίνει η ικανοποίηση και η ανακούφιση των ανθρώπων όταν λύνονται τα θέματα που τους απασχολούν.


Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος στη θέση σας;

Ένα άτομο στην δική μου θέση πρέπει να διαθέτει θέληση για δουλεία και δίψα για μάθηση. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα άτομο με πρόγραμμα και οργάνωση.


Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει καριέρα στον τομέα σας;

Για να είμαι ειλικρινείς με τα σημερινά δεδομένα και την σημερινή κατάσταση του κλάδου μου δεν θα πρότεινα σε κάποιον να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα. Ως εκ τούτου τα πράγματα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου οπότε αν κάποιος ζητούσε την άποψη μου αυτό που θα του έδινα σαν συμβουλή είναι να είναι σίγουρος για την επιλογή του. Να αγαπά αυτό το επάγγελμα. Επίσης θα του έδινα την συμβουλή να προσπαθήσει να παραμείνει ο εαυτός του.

bottom of page