top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Επάγγελμα Software Developer - Μέσα απο τα μάτια του Μαρίνου Μαρίνου

Το σημερινό Profession Profile αφορά το Μαρίνο Μαρίνου. Ο Μαρίνος είναι ένας νέος που ζει και εργάζεται στην Ουαλία και μας μιλά για το επάγγελμα του Software Developer, και πώς το αντιμετωπίζει. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Μαρίνο για τη συνεισφορά του στη σελίδα μας, και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Καλή ανάγνωση.


Τι είναι ο Software Developer;

Είμαι  Software Developer στο DHCW. Δημιουργώ και επεξεργάζομαι λογισμικά για τα φαρμακεία στην Ουαλία που είναι μέρος του NHS, αλλά επίσης χειρίζομαι τις βάσεις δεδομένων μας. Συνήθως απλά προσθέτω διάφορες λειτουργείες σε σελίδες που ήδη υπάρχουν αλλά κάποιες φορές χεριάζετε να δημιουργήσω καινούριες σελίδες και λειτουργείες.

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας αυτή τη στιγμή;

Ο κλάδος μου δεν αντιμετωπίζει κάποια συγκεκριμένη πρόκληση. Μάλλον αν θα έπρεπε να αναφέρω κάτι είναι πως λόγο του πόσο γρήγορα εξελίσσετε η τεχνολογία, τόσο πρέπει και εμείς να είμαστε ενημερωμένοι για τυχόν αλλαγές και το πως μας επηρεάζουν τώρα αλλά και στο μέλλον.

 

Πώς μετράτε την επιτυχία στη δουλειά σας;

Προσωπικά μετράω την επιτυχία μου σε οτιδήποτε αλλά ιδιαίτερα στη δουλειά μου από το πόσο με εμπιστεύεται κάποιος, είτε σε ανώτερη θέση η ακόμη και στην ίδια θέση με εμένα, με κάτι σημαντικό. Αν δεν ήμουν καλός σε αυτό που κάνω τότε δεν θα με εμπιστευόταν κάνεις, υπονοώντας πως δεν είμαι καλός στη δουλειά μου, και αυτό περιορίζει την άνοδο μου.

 

Πώς πιστεύετε ότι είναι το μέλλον του κλάδου σας;

Το μέλλον του κλάδου μου είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Με την πρόοδο που είδαμε στον τομέα του Α.Ι. μπορεί να ανοίξουν καινούριες ευκαιρίες για δουλειές αλλά ταυτόχρονα, αν φτάσουμε στο σημείο που τα Α.Ι. μπορούν να κάνουν τι δουλειά μας, τότε θα είναι πολύ εύκολο να μας αντικαταστήσουν. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόση πρόοδος θα υπάρξει σε αυτό τον τομέα.

 

Τι θα θέλατε να γνώριζαν περισσότεροι άνθρωποι για τη δουλειά σας ή τη δουλειά που κάνετε;

Νομίζω πως είναι αυτονόητο αλλά χεριάζετε να ειπωθεί πως ακόμη και όταν “κάθεσαι όλη μέρα” είναι κουραστικό. Κουραστικό για τα μάτια που βλέπουν μια οθόνη όλη μέρα, αλλά και πιο σημαντικά, ψυχική κούραση λόγο του ότι χρειάζεται αρκετή σκέψη ιδιαίτερα όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά η αν έρθεις αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που δεν είχες ξαναδεί ποτέ σου.

 

Τι είναι αυτό που σας προκαλεί περισσότερο στη δουλειά σας και τι σας ευχαριστεί περισσότερο;

Λόγο του ότι είμαι σχετικά καινούριος στην εταιρεία μου, συνεχώς αντιμετωπίζω καινούρια πράγματα, που με τα οποία δεν είχα ξανά δουλέψει, οπότε πρέπει συνεχώς να μαθαίνω καινούριες δεξιότητες για να μπορώ να ανταπεξέλθω. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι που δουλεύω από σπίτι και που μπορώ να είμαι ευέλικτος με τις ώρες που δουλεύω. Με αυτή την ευκολία μπορώ να προγραμματίσω τη ζωή μου πιο εύκολα, κάτι που μου ευκολύνει τη ζωή μου

 

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει κάποιος στη θέση σας;

Η ποιο σημαντική δεξιότητα είναι η επίλυση προβλημάτων. Σε αυτή τη δουλειά χεριάζετε συνεχώς να λύνεις προβλήματα που τις περισσότερες φορές δεν θα έχεις συναντήσει ξανά. Πέραν από αυτό, πρέπει να οργανώνεις σωστά το χρόνο σου, λόγο του ότι έχεις συνεχώς χρονικές προθεσμίες για να τελειώσεις και να παραδώσεις το οτιδήποτε έχεις να κάνεις.

 

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει καριέρα στον τομέα σας;

Το πιο σημαντικό είναι να εξασκείσαι. Όσο και να διαβάζεις, αν δεν εξασκήσεις τη θεωρία τότε θα δυσκολευτείς στο μέλλον. Επίσης, πρέπει να σου αρέσει! Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις τότε θα έρθεις αντιμέτωπος με την τεμπελιά, η οποία θα σε κάνει να μην εξασκείσαι και έτσι θα έχεις το προαναφερόμενο πρόβλημα.

bottom of page