top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Απόψεις: Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό σημείο για το μέλλον του τόπου μας

Ο Ραφαήλ Ζαχαριάδης ανοίγει τα χαρτιά του στις Απόψεις παίρνοντας θέση για τις επερχόμενες εκλογές και παραθέτοντας τις θέσεις του σχετικά με τις αποφάσεις του. Κάθε άρθρο στη σελίδα μας, είναι ανάλογα με την αξιολογική κρίση του αρθρογράφου.

Το να λες δεν με απασχολεί η πολιτική είναι σαν να λες δεν με απασχολεί η ζωή έγραψε ένας γάλλος συγγραφέας.


Έχουμε μπροστά μας ένα κομβικό σημείο για το μέλλον του τόπου μας. Οι προεδρικές εκλογές θα αναδείξουν αυτόν που θα κατέχει το υπέρτατο αξίωμα. Αυτό καταδεικνύει την σημαντικότητα της εν λόγω πράξης, για την οποία πρέπει να μελετήσει ο καθένας από εμάς τόσο το γιατί ψηφίζει, όσο και το τι ψηφίζει.


Σε αυτό το σημείο θα εστιάσουμε στο τι ψηφίζουμε αφού θα κρίνει το μέλλον του τόπου. Ξεκινώντας θα κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση στο παρελθόν και στο τι προηγήθηκε καθώς είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε το που ήμασταν και το που είμαστε σήμερα. Πρώτο και τρανταχτό γεγονός είναι πως απο μια οικονομία στα σκουπίδια και ελλειμματικό προϋπολογισμό, βλέπουμε την χώρα μας να έχει μεταμορφωθεί, καθώς σε όλες τις πόλεις έχουν ολοκληρωθεί έργα εκατομμυρίων. Η οικονομία μας άντεξε την πανδημία αλλά αντέχει και την κρίση στην Ουκρανία. Αποδεικνύοντας ότι με συνετή πολιτική μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες που έρχονται. Η ανεργία μειώθηκε από το 17% στο 6%. Μειώθηκε η στρατιωτική θητεία, κάτι το οποίο ήταν απίθανο. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση κοινωνικής πολιτικής είναι το ΓΕΣΥ. Να μην ξεχνάμε πως στα 10 χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τρεις Παγκόσμιες κρίσεις. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για το τι πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά το μέλλον φαντάζει να είναι ακόμη πιο λαμπρό.


Τώρα θα παραθέσω τα δικά μου βασικά κριτήρια που με οδήγησαν στην απόφαση για την δίκη μου ψήφο. Πρώτο και κυριότερο έχει να κάνει με το ότι ο τόπος μας είναι μοιρασμένος και τα δικά μας εδάφη είναι παρανόμως κατεχόμενα. Είναι επιτακτική ανάγκη η επανέναρξη του διαλόγου με πραγματική και ειλικρινή θέληση από όλες τις πλευρές για επίλυση του Κυπριακού. Αυτό για να γίνει χρειάζεται να ευαισθητοποιηθεί ξανά ο διεθνής παράγοντας, κάτι το οποίο απαιτεί εμπειρία και ισχυρές σχέσεις με τις χώρες κλειδιά. Μα πάνω από όλα απαιτείται εμπιστοσύνη, για να πείσεις τους πάντες πως πρέπει να ασχοληθούν μαζί μας με στόχο τη λύση. Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και αυτό λειτουργεί αρνητικά, για αυτό πρέπει να μας διακατέχει ωριμότητα και σοβαρότητα. Ας είναι το Κυπριακό, η αιτία να ενωθούμε σαν κοινωνία, για να λύσουμε το εθνικό μας πρόβλημα και να φέρουμε κοντά τον λαό μας που υπέφερε και υποφέρει. Αν όντως οι πολιτικοί θέλουν τον κόσμο να εμπιστευτεί ξανά την πολιτική, ας το αποδείξουν με την ενότητα. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.


Το δεύτερο σημαντικό και καθοριστικό κριτήριο είναι η οικονομία. Είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την καθημερινότητα των πολιτών. Ισχυρή οικονομία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευημερία στην κοινωνία και θα καλυτερέψει την ποιότητα ζωής. Ειδικά με τις αλλεπάλληλες κρίσεις που διαδέχονται την ανθρωπότητα, όλα είναι ρευστά και το παραμικρό λάθος μπορεί να μας οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.




Αυτά, και άλλα πολλά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής διαδικασίας θα κρίνει πάρα πολλά. Ας αναλογιστούμε την δύναμη που έχουμε ως πολίτες στο να διαμορφώσουμε το αποτέλεσμα, ας επικεντρωθούμε σε πολιτικές και όχι σε προσωπικά συμφέροντα, ας επικεντρωθούμε στις ικανότητες και όχι σε οτιδήποτε άλλο. Έτσι θα οδηγήσουμε την χώρα μας με ασφάλεια εκεί που ονειρευόμαστε.


Κλείνοντας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου πρεσβεύει στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού. Καλύπτει τα πιο πάνω κριτήρια και μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που εμφανίζονται καθημερινά. Επίσης, έχει μαζί του μια τεραστία ομάδα ανθρώπων από όλα τα φάσματα της κοινωνίας. Αυτός ήταν είναι και θα παραμείνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Μια παράταξη η οποία ανήκει στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό κόμμα, έχει τις ιδέες και τα όνειρα που μπορούν να πάρουν τον τόπο μπροστά. Άλλωστε, η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πιο μεγάλες μεταρρυθμίσεις έγιναν από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Εμείς ως ενεργοί νέοι θα ασκούμε συνεχώς κριτική και πιέσεις για το καλύτερο, μόνο αυτό αξίζει στην Κύπρο μας και στους πολίτες της.



Αρθρογράφος:

Ραφαήλ Ζαχαριάδης


Κάθε άρθρο στη σελίδα είναι ανάλογα με την αξιολογική κρίση του αρθρογράφου



bottom of page