top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Απόψεις: Η νεολαία αξίΖΕΙ!

Στο σημερινό άρθρο η Μαρία Κολά γράφει στις #Απόψεις για τη Νεολαία και τι τελικά πρεσβεύει. Τελικά η Νεολαία αξίΖει; Κάθε άρθρο στη σελίδα είναι ανάλογα με την αξιολογική κρίση του αρθρογράφου.

Τη δεδομένη περίοδο βιώνουμε ίσως τις πιο παράξενες και τις πιο απρόβλεπτες προεδρικές εκλογές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Είναι το talk of the country και παίζει παντού, στα παραδοσιακά μέσα, στα εναλλακτικά, στις παρέες, στις οικογενειακές μαζώξεις, ακόμα και στον περίπατο με τον σκύλο μου. Σύμφωνα όμως με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, υπάρχουν τουλάχιστον 156,952 συμπατριώτες μας, που δεν ασχολήθηκαν και άλλοι πόσοι που δεν σκέφτηκαν καν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.


Μια μερίδα από τους πιο πάνω αριθμούς ανήκει στη νεολαία, που «φορέθηκε πολύ» το 2022, γιατί ήταν το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Τώρα όμως; Πέρασε στα γνωστά «θα» των εκλογών.

Και με το δίκιο της… Η νεολαία, γυρίζει την πλάτη και απαξιώνει την πολιτική, τα τελευταία χρόνια γιατί δε βρίσκει νόημα σε αυτήν. Αν σας πω όμως πως η νεολαία της Κύπρου αξίΖει καλύτερα; Και μάλιστα πολύ καλύτερα, θα με πιστέψετε;


Η νεολαία του τόπου μας αξίΖει μια πολύπλευρη παιδεία, αξίΖει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα της καλλιεργεί κριτική σκέψη, αξίΖει ένα σύστημα υγείας που ασχέτως με τις ανάγκες σου οι γιατροί θα είναι δίπλα σου, αξίΖει μισθούς που θα αντιστοιχούν στα προσόντα και όχι στις συγγένειες, αξίΖει τη μελλοντική σύνταξη για τα όσα χρόνια θα συνεισφέρει στο κράτος, αξίΖει ένα περιβάλλον πράσινο και καθαρό, αξίΖει ένα σπίτι που θα μπορεί να το ξοφλήσει πριν είναι ετοιμόρροπο, αξίΖει να αγαπά και να αγαπιέται από τον οποιοδήποτε άνθρωπο και να μπορεί να Ζει και να εκφράζεται ελεύθερη.


Η νεολαία μας αξίΖει να διεκδικήσει τόσα, κι ακόμα παραπάνω. Εύκολο; Καθόλου! Η διεκδίκηση και η αλλαγή, θέλουν χρόνο, στομάχι και υπομονή! Ίσως το πιο απλό στη διεκδίκηση, να είναι η υποστήριξη. Και κάποιο είδος υποστήριξης είναι και η ψήφος – να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων που θα φέρουν την αλλαγή ή τουλάχιστον θα δουλέψουν για αυτήν. Και θα είναι έτοιμοι να δουλέψουν μαζί σου!


Για τη γενιά μου ό,τι έγινε, έγινε, το στοίχημα είναι με τις επόμενες τι θα κάνουμε; Θα τις αφήσουμε να ξεγλιστρήσουν από τη χώρα και να χάσουμε πάλι μυαλά και χέρια σαν να μην τα έχουμε ανάγκη; Θα τις αφήσουμε να ζήσουν σε μια χώρα μουντή ή σε μια χώρα διαμάντι;

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, αν πιστεύεις πως αξίΖει να διεκδικήσεις κάτι, ψήφισε! Αν πιστεύεις πως η νεολαία αξίΖει, ψήφισε! Αν πιστεύεις πως ο τόπος μας αξίΖει, ψήφισε!

#ΓίνεΗΑλλαγή και απλά ψήφισε!


Αρθρογράφος:

Μαρία Κολά - Πρόεδρος Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου


Κάθε άρθρο στη σελίδα είναι ανάλογα με την αξιολογική κρίση του αρθρογράφου

bottom of page