top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Αντώνης Τζιούρος: Ονειρευόμουν ότι μια μέρα θα είμαι στη θέση του πατέρα μου.

Η σημερινή συνέντευξη αφορά τον Αντώνη Τζιούρο. Ο Αντώνης είναι ένας νέος που αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την οικογενειακή του επιχείρηση. Ο Αντώνης απαντά σε διάφορα ερωτήματα και μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του σχετικά με την επαγγελματική πορεία του. Ευχαριστούμε τον Αντώνη από καρδιάς που αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις του και του ευχόμαστε κάθε καλό. Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό. Καλή ανάγνωση.



Ήταν δύσκολη απόφαση να ασχοληθείς με μια οικογενειακή επιχείρηση ή το θεωρούσες "υποχρέωση";

Όχι δεν ήταν δύσκολη απόφαση ούτε υποχρέωση, αντιθέτως είναι τιμή μου που ανέλαβα την οικογενειακή επιχείρηση.


Θεωρείς ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην οικογένεια όταν δουλεύουν μαζί;

Θεωρώ πως σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχουν προβλήματα όμως αν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τα επαγγελματικά με τα οικογενειακά. Στο σπίτι είμαστε οικογένεια στη δουλειά συνεργάτες.


Ένιωσες το βάρος ότι ανάλαβες μια επιχείρηση τόσο μεγάλη που εδρεύει πάνω από 40 χρόνια;

Δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα  βάρος παρά μόνο χαρά γιατί το να σου εμπιστευτούν μια επίχρισή τόσον χρόνων που αφιέρωσαν όλοι τους τη ζωή για να την φτιάξουν είναι μεγάλη, μα πολύ μεγάλη  χαρά.


Πώς διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν στη δουλειά;

Όλες οι επιχειρήσεις  έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους. Κάθε δυσκολία για καλό συνεχίζουμε δυναμικά, ενωμένοι και πάντα με χαμόγελο.


Πιστεύεις ότι οι νέοι μπορούν να διαχειριστούν μια επιχείρηση και να τη βγάλουν εις πέρας;

Πιστεύω πως όλοι οι νέοι μπορούν να αναλάβουν μια επιχείρηση φτάνει να υπάρχει θέληση, επιμονή και  εργατικότητα. Όταν υπάρχει θελήσει τα άλλα έρχονται μόνα τους.


Ποια ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που αντιμετώπισες στη δουλειά;

Μέχρι στιγμής δεν θεωρώ πως είχα κάποια δυσκολία ελπίζω να μην μου τύχει κάτι το ιδιαίτερο.


Ένιωσες ποτέ την εκμετάλλευση όσο ασχολείσαι με το επάγγελμα;

Όχι δεν ένιωσα κάποια εκμετάλλευση στο επάγγελμα μου.


Αγαπάς τη δουλειά σου ή το κάνεις από "καθήκον";

Την αγαπώ αφάνταστα τη δουλειά μου και είμαι πολύ περήφανος για αυτό που κάνω και εργάζομαι. Μεγάλωσα μέσα σε αυτή τη δουλεία και τη νιώθω σαν το δεύτερο μου σπίτι. Από μικρός έκανα όνειρα ότι μια μέρα θα είμαι στη θέση του πατέρα μου και θα κάνω ότι έκανε αυτός με τόση αφοσίωση για τόσα χρόνια.      


Τι πίστευες ότι άλλαξε στη ζωή σου από τότε που ανάλαβες τα ηνία της επιχείρησης;

Στη ζωή μου άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε που ανέλαβε  τα ηνία της επιχειρήσεις όπως το να αρχίσω να ωριμάζω να σκεφτούμε πιο λογικά, ήρεμα, να νιώθω ότι τώρα έχω εγώ τις ευθύνες της επιχείρησης και να μπαίνω σε ένα καθημερινό πρόγραμμα. Με αντίθεση όταν είσαι νέος δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ευθύνη.


Ποιο ήταν το καλύτερο και ποιο το χειρότερο πράγμα που έτυχε από τότε που ανάλαβες;

Δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής κάτι κακό και ελπίζω να μη μου τύχει, μου έχουν τύχη  πάρα πολλά καλά για παράδειγμα η καινούργιες συνεργασίες που έχουμε κάνει με καινούριους πελάτες και συνεργάτες με τη βοήθεια των αδελφών μου που δουλεύουμε μαζί την επιχείρηση ο κάθε ένας στο τομέα του.


Ποια είναι τα σχέδια του Αντώνη Τζιούρου για το μέλλον;

Τα σχέδια μου είναι να ανακαινίσω τις εγκαταστάσεις μας και να ανανεώσω τα μηχανήματα μας μας  για την καλύτερη  εξυπηρέτηση  των πελατών μας.

bottom of page