top of page
  • Writer's pictureBusiness Status Blog

Συνέντευξη με τον Ραφαήλ Ζαχαριάδη

Updated: Jan 7, 2022



1 .Για τα άτομα που δεν σε γνωρίζουν, μπορείς να μας δώσεις μια σύντομη περιγραφή του εαυτού σου;

Είμαι ένας νεαρός που μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά, πρόσφυγας από την Αχερίτου και μου αρέσει να συμμετέχω στα κοινά όπως εκδηλώσεις από νεαρή ηλικία. Αποφοίτησα από την Αμερικάνικη Ακαδημία και συνέχισα με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex όπου ήμουν ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης αφιλοκερδώς και είχα ως στόχο να βοηθώ τους συμφοιτητές μου και όλους όσους το είχαν ανάγκη. Επέλεξα αυτό το έργο γιατί πήρα βοήθεια και ήθελα με κάποιο τρόπο να την δώσω πίσω. Αυτή την στιγμή, πραγματοποιώ το μεταπτυχιακό μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


2. Τι κάνει ένα νέο να ασχοληθεί με την πολιτική; Και τι έχει να κερδίσει μέσα από αυτήν την ενασχόληση;

Θεωρώ ότι τα κοινά και την πολιτική τα βρίσκουμε καθημερινά. Τα δικαιώματα μας πρέπει τα διεκδικούμε μέσα από την πολιτική έτσι ώστε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας όπως για παράδειγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού της πρακτικής. Ένας νέος που αποφοίτησε και δεν είναι ικανοποιημένος με το περιβάλλον που μεγαλώνει, η προσφορά είναι μεγάλη ευχαρίστηση. Ως νέοι, πρέπει να παλεύουμε για την επανένωση της Κύπρου και για ένα καθαρό μέλλον γιατί θεωρώ ότι η Κύπρος πάσχει από το παρελθόν της.


3. Αξίζει ένας νέος να ασχοληθεί με την πολιτική; Και αν οι απόψεις ενός νέου ακούγονται στο ευρύ κοινό και γενικά πως αντιμετωπίζει ο κόσμος την ενασχόληση σου με τα κοινά;

Προσωπικά, αξίζει και με το παραπάνω διότι με το να είσαι ενεργός στα κοινά προσφέρεις και για κάτι καλύτερο. Πιστεύω η νεολαία είναι ενεργή και συνεισφέρει ως προς το να ακούγονται οι απόψεις του κόσμου. Όσο και να διαφωνώ, πάντα παραμένω ανοιχτός στην άποψη του άλλου. Αν δώσεις βάση και κάνεις την απαραίτητη μελέτη στο λόγο που εκφράζεσαι, θα ακουστείς.


4. Τι σημαίνει για εσένα η λέξη πολιτική;

Για μένα είναι τεράστια η έννοια της λέξης πολιτική διότι καλύπτει όλα τα φάσματα της κοινωνίας και είναι η καθημερινότητα για τον κάθε άνθρωπο. Σημαίνει να έχεις άποψη, να είσαι δραστήριος και ενήμερος γιατί αυτό σημαίνει ότι έχεις σωστή άποψη, νέες ιδέες και μια φιλοσοφία του πιστεύω σου.


5. Γιατί επέλεξες την σπουδή της Νομικής για να ακολουθήσεις για το μέλλον σου; Και πιο κομμάτι της Νομικής απολαμβάνεις περισσότερο;

Από τα νεανικά μου χρόνια, πάντα προσπαθούσα να υπερασπιστώ τους συναθρώπους μου μέσα από την σωστή μελέτη, με βάθος γνώσεων και τα σωστή επιχειρήματα. Όπως στην πολιτική έτσι και στα νομικά πρέπει να γνωρίζεις τις βάσεις σου. Η χώρα μας είναι εμπορικό νησί και αυτό επηρέασε την μεταπτυχιακή μου πορεία.


6. Πιστεύεις ότι σε επηρέασαν οι σπουδές σου στην Αγγλία; Και αν ναι, πώς;

Το εξωτερικό με βοήθησε στο να ανοίξω το όραμα το οποίο είναι " Άνοιξε τους ορίζοντες σου ". Βλέποντας πως λειτουργούν στην Αγγλία, φανταζόμουν πως μπορώ να το εκμεταλλευτώ και στην Κύπρο γιατί με την σωστή παιδεία και βάση μπορούμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα άλλαζα επιλογή μου να σπουδάσω στην Αγγλία γιατί με ορίμασε σαν άνθρωπο.


7. Πιστεύεις ότι υπάρχει μέλλον στην Κύπρο; Και αν ένα παιδί που τελειώνει το σχολείο αξίζει να μείνει στην Κύπρο για σπουδές;

Υπάρχει μέλλον και θα υπάρχει, αλλά με σωστή βάση και παιδεία, πιστεύω ότι θα υπάρξει μέλλον. Υπάρχουν δυσκολίες και αξίζει ένας νέος να έρθει πίσω στην Κύπρο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο εξωτερικό ή είτε επιλέξει να σπουδάσει σε αυτήν.


8. Γνωρίζουμε ότι είστε ο ιδρυτής της La Fiesta Entertainment, πες μας λίγα λόγια για την ενασχόληση σου με αυτόν τον τομέα.

Η βιομηχανία της περιοχής μου είναι η ψυχαγωγία, δουλεύοντας από μικρός σε αυτόν τον τομέα κατάφερα να φτάσω στην θέση να προσφέρω και εγώ την ευκαιρία στους νέους μας να δουλεύουν. Έχεις επαφή με πολλά άτομα και θέλω να δώσω την ευκαιρία και στους άλλους να ζήσουν αυτό που έζησα εγώ.


9. Τι θα πρότεινες σε άλλους νέους που έχουν στόχους και όνειρα και ο φόβος της αποτυχίας είναι στο μυαλό τους;

Αν προσπαθήσεις, μπορεί να μην πετύχεις τελείως αλλά θα είσαι σε καλύτερη θέση από πριν. Προσπαθώντας, μαθαίνεις και να πετύχεις αυτό που θέλεις. Οι αποτυχίες είναι απλώς για να μας κάνουν καλύτερους. Η αυτοκριτική και η αντίληψη των λαθών είναι το πιο σημαντικό αγαθό.


10. Πώς θα ήθελες ο κόσμος να θυμάται τον Ραφαήλ;

Θέλω να με θυμούνται ως ένα άτομο βοηθητικό και πρόσχαρο και να υπάρχει η εικόνα ότι είμαι ένας άνθρωπος με βάση και να αποδείξω ότι μπορούν να το κάνουν όλοι και όχι μόνο εγώ, φτάνει να υπάρχει θέληση για το εμείς και όχι για το εγώ.


Συνέντευξη από τους

Ανδρέας Κουτσόλουκας

Αρτέμιος Ψύλλος


Συντονισμός

Μαργαρίτα Αγαπίου

bottom of page